zondag 1 oktober 2000

Vlieger happening Linker Oever 2012

Already confirmed:
Nl: Henk Boelens     http://www.fryskedraeken.nl/   
Nl: Rene & Petra Baremans   http://www.renebaremans.nl/                              
Nl: Albert trinks
Nl: Brenda Van der Zee 
Nl: Stephen Versteegh  http://www.designkites.com/
Nl: Martijn Vermeulen   http://www.flyermartijn.nl/                           
B : Alex (JoJo Speelgoed)
B: David Van Boven met het Ozone team  www.flyozone.com
B:  Frank de Deken
B : Stephan Fiers                                       
B : Patrick Koppen 
B:  Jan Claes
B: Frank Dehu
B; Jos Valcke & Kaatje
B: Monique & Karel
B: Johan Van Eeckhout
B: Nils Delacourt
B: Bas Hougardy
B: Denis Van der Staey
B: Guy & Béa Rasson
B: Christian Tuyns
B: Etienne De Beusscher

and many many more


03 05 2012: Voor diegene die met de wagen op het veld willen rijden voor het lossen en opladen van het kite materiaal hebben we een nieuwe layout van het plein toegevoegd. (zie hierboven). Eenmaal het materiaal ter plaatse vragen we wel om de wagen niet op het kite veld te laten staan.
24 04 2012: We hebben net de bevestiging gekregen dat David van Boven, Belgisch kampioen buggyrijden, samen met het Ozone team (www.flyozone.com) aanwezig zal zijn. Dus als je deze mannen in aktie wil zien of het misschien even zelf wil proberen... dit is jouw kans! Hou 19 mei vrij en zak af naar het vliegerfeest op linkeroever.
15 04 2012: Het promotiefilmpje is net klaar
16 04 2012: We zitten in 1 rechte lijn richting Vliegerhappening Linker oever 2012.Met jouw aanwezigheid gaan we zeker de 1500 bezoekers van vorig jaar overschrijden. De stad Antwerpen in samenwerking met BLink zorgt alvast voor kinderworkshops vliegers maken, vliegerdemonstratie Afghaanse gemeenschap (tss 14h30 en 15h), een reuze snoepdrop (we gaan dit jaar 3 keer de lucht in met een grote zak snoep), er komen verschillende groepjes het festival muzikaal opfleuren (dixieland musicdream, kinderdisco en een fanfare)Aan alle vliegeraars: Breng zeker jullie vliegers mee die jonge kinderen leuk vinden.Die jonge mannekes zijn onze eregasten

Vliegerhappening en Blink! verenigingenmarkt

Vliegerhappening
Ronny Brits
Op zaterdag 19 mei, van 14 tot 21 uur, nodigt het district Antwerpen alle Antwerpenaars uit om te komen vliegeren op het open terrein van park Middenvijver, aan de Blancefloerlaan op Linkeroever. Hiermee is de Vliegerhappening al aan zijn vierde editie toe. In 2011 was het evenement een groot succes, mede dankzij het grote aanbod aan activiteiten voor kinderen. (meer info hieronder)
Dit jaar doet het district daar nog een schepje bovenop, door de Vliegerhappening te combineren met BLINK!, de jaarlijkse verenigingenmarkt van Linkeroever.

De verenigingen van Linkeroever zullen informatie geven over hun activiteiten en bezoekers soigneren met hapjes en drankjes. Ze spannen zich ook extra in om een ruim aanbod aan kinderanimatie te voorzien. U zal met eigen ogen kunnen vaststellen dat Linkeroever goed bedeeld is wat betreft theater-, handwerk-, sport-, jeugd-, muziek-, senioren- en allerhande andere verenigingen. En waarom zou u zelf niet bij één van die verenigingen aansluiten?

De kern van het evenement wordt gevormd door het vliegeren.
Iedereen kan het, iedereen heeft wel een vlieger op zolder of in de kelder liggen.
Bij senioren roept vliegeren mooie herinneringen op. Kleinere kinderen wagen dan weer samen met mama en papa hun eerste vliegerpogingen. Want wat is er leuker dan samen een vlieger oplaten? Breng dus zeker uw eigen vlieger mee!

Naast uzelf en andere enthousiaste vliegeraars, komen ook expert vliegerbouwers langs om hun metershoge gevaartes de lucht in te jagen en demonstraties van trick-vliegeren te geven.

De Afghaanse gemeenschap is ook weer present om, van 14.30 tot 15 uur, haar kunsten op vliegergebied te demonstreren. Zij laten hun vliegertjes hoog in de lucht met elkaar vechten.

Drank- en eetstandjes zorgen ervoor dat vliegeraars en toeschouwers geen honger of dorst hoeven te lijden. Naast vliegeren, lekker in het gras liggen luieren en de lentesfeer opsnuiven, kunnen de aanwezigen ook meedoen aan een workshop vliegers maken.

Net als vorig jaar worden alle kinderen getrakteerd op een hele resem aan leuke en creatieve workshops en springkastelen.
Het overzicht aan kinderactiviteiten vindt u op de volgende pagina.

Live muziek van dixielandband Musicdream zorgt voor een leuke soundtrack bij een luilekkere namiddag. Bovendien gaat de Vliegerhappening dit jaar nóg langer door. Van 18 tot 19 uur komen de jongsten muzikaal aan hun trekken. Zij kunnen, samen met hun ouders, de beentjes uitslaan tijdens Ive Peeters Kinderdisco.
De dag wordt afgesloten door de muzikanten en dansers van Hop Frog Fanfare. Dit crazy orkest geeft een heel andere dimensie aan het begrip fanfare. Zo gaat u swingend de lenteavond in!

Info

Vliegerhappening | BLINK!
op het open terrein park Middenvijver, hoek Blancefloerlaan- Van Cauwelaertlaan
za 19 mei van 14 tot 21 uur

Programma:
14 21 uur: BLINK!-verenigingenmarkt
14 18 uur: kinderanimatie en workshops
14.30 15 uur: Afghaanse vliegers
14.30 17.30 uur: dixielandband Musicdream
18 19 uur: Kinderdisco met Ive Peeters
19.30 21 uur: HOP FROG FANFARE

cultuurantenne district Antwerpen
tel. 03 338 35 05
cultuurantenne.antwerpen@stad.antwerpen.be


Dit evenement wordt georganiseerd door het district Antwerpen, in samenwerking met Bert Maetens, CC Link, jeugddienst district Antwerpen en de verenigingen en organisaties van Linkeroever.Tot binnenkort