Coming Art 2012


Tussen 15 en 30 Oktober kan je een aantal van mijn KAP fotos en kites komen bekijken in het prachtige decor van het nieuwe justitie paleis.

meer informatie kan je vinden op:
Link naar de webpagina van coming art


Bert Maetens

Zijn professionele leven spendeert hij in een strak maatpak, zoekend naar creatieve oplossingen voor complexe IT-problemen om die dan te verkopen aan multinationals. Tijdens zijn vrije tijd daarentegen, ontpopt hij zich tot een "echte" stadsvliegeraar.
Het verhaal begon zo'n vijftien jaar geleden in Berkeley Marina, een prachtig park in San Francisco.
Dagelijks worden hier ontelbare vliegertjes opgelaten tegen de skyline van de stad. De blijheid en de glimlachen op de gezichten van de bijhorende families gaven Bert al snel het gevoel dat dit vliegeren wel eens zeer diepe voldoening en rust zou kunnen geven.
Hier wilde hij bijhoren. Dit wilde hij ervaren.
Na een tijdje ontdekte hij dat vliegeren een universele bezigheid is waar in elke cultuur een andere betekenis aan gekoppeld wordt. In Guatemala bijvoorbeeld, worden kites opgelaten om de doden te vereren. In Afrika doet men aan kitevissen en in China laat men vliegers in de lucht wanneer er feest gevierd wordt. In Europa dienen ze als oorlosinstrumenten en in Japan en Afghanistan zijn kites het symbool van respectievelijk cultuur en gevechtsport.
Voor Coming Art stelt Bert Maetens kites tentoon. Kites spreken tot de verbeelding. Je vindt er cultuur, kleurenpaletten en creativiteit in terug. Je herkent het blauw van de lucht als achtergrond van sommige kites. En natuurlijk zijn ook aerodynamica en natuurelementen aspecten die je terug kan vinden.
Als tweede pijler van zijn werk voegt hij fotografie toe. De vliegers zijn hier nog steeds aanwezig, maar nu portreteert hij de wereld vanuit het perspectief van de kite. Dit geeft adembenemende beelden, beelden die niet gezien kunnen worden vanuit een vliegtuig.
Een andere kijk op de wereld zeg maar. Een nieuw perspectief.

Contact
T: +32 474 530321
E: bert.maetens@hotmail.com
I: www.B-kites.blogspot.com
Skype: bert.maetens