Wervik

Het project Streekvertelsels wordt feestelijk geopend op zondag 21 april 2013 met een grote vliegerhappening  op het natuurdomein De Balokken, Wervik.
Leerkrachten en leerlingen van de academie voor beeldende kunst Wervik, Geluwe en Menen maakten voor deze gelegenheid vele soorten handgemaakte ‘kites’.
Deze kites worden opgelaten, onder de deskundige leiding van Bert Maetens van www.B-kites.blogspot.be ,  op een symbolische plaats, een eiland pal op de grens tussen Frankrijk en België en tussen de oude en de nieuwe Leie.
 
Met een lange slinger van tientallen vliegertjes willen we  letterlijk en symbolisch een brug slaan over de grens. Met deze happening formuleren de vliegeraars een antwoord op het starre karakter van de grens: een fluctuerende beweging van de vliegers heft de constructie van een grens op.
 Op het natuurdomein Balokken kun je op zondag 21 april 2013 van 14h tot 18h  onze vliegers komen bewonderen en  nodigen we jong en oud uit om hun vlieger mee te brengen en de lucht bont te kleuren!
Grenzen scheiden. Grenzen definiëren. Grenzen structureren. Grenzen bepalen hoeveel belastingen je betaalt. Grenzen bepalen je dagelijkse leven.
De grens met Frankrijk loopt als een scheiding door onze achtertuin.
Maar vliegers houden zich niet aan grenzen.

More about the project
More pictures at Picasa